Optimera din webbplats för Core Web Vitals

Har 50% av din trafik lämnat din webbplats innan den laddat klart?

Webbplatsens hastighet kan utgöra skillnaden mellan framgång och misslyckande för ett företag. Om det tar för lång tid att ladda din webbplats kommer besökare att lämna och du förlorar pengar! Nästan hälften av besökarna på din webbplats kommer inte att vänta i tre sekunder på att sidan ska laddas innan de hoppar till en annan webbplats – så det är viktigt att du optimerar dina sidor för att hindra dem från att lämna.

Du kanske redan har hört att Googles Core Web Vitals kommer att bli en del av deras rankningsfaktorer i maj 2021, vilket innebär att låga poäng kommer att påverka din webbplats SEO negativt och också påverka din användarupplevelse.

För att stötta er vill vi lyfta detta och hjälpa till att proaktivt lösa alla problem vi identifierar.

Utan att gå in på tekniska aspekter är här några skäl till varför vi rekommenderar alla våra kunder att fokusera på att förbättra deras sidhastighetsprestanda och optimera webbplatsen för Core Web Vitals:

  • Färre besökare lämnar sidan direkt, vilket förlänger den tid som människor tillbringar på webbplatsen och leder till högre konvertering av dina webbplatsbesökare till leads eller kunder.
  • Bättre avkastning på annonskampanjer eftersom sidor som laddas snabbt ökar de tidigare nämnda konverteringarna.
  • Bättre SEO leder till mer synlighet i Google, vilket hjälper till att generera mer trafik, fler leads och ökad försäljning.
  • En sida med snabb laddning är nu ett krav för att visas i Google Nyheter och snabba sidor visas också högre på Facebook-nyhetsflöden.

Om du är intresserad av att se dina Core Web Vitals-poäng på webben och förbättra dina resultat, fyll i kontaktformuläret nedan eller ring/mejla oss idag!

Vi kommer då att köra de nödvändiga testerna och skapa en rapport som vi kan presentera under ett samtal med er.