Vad är SEO?

By admin

Kvinna med smarttelefon i handen och en laptop samt kaffekopp framför sig

SEO, eller sökmotoroptimering, handlar om att förbättra din webbplats för att få den att synas högre upp i sökresultaten när människor söker efter relevanta ämnen eller produkter på sökmotorer som Google. Det handlar om att göra din webbplats mer lättillgänglig och relevant för sökmotorerna, vilket i sin tur kan leda till ökad synlighet och fler besökare till din webbplats.

Ett nyckelord är ett ord eller en fras som beskriver innehållet på en webbplats. Inom SEO används nyckelord för att optimera webbplatsens innehåll så att det matchar vad människor söker efter på sökmotorer som Google. Genom att inkludera relevanta nyckelord kan du öka chanserna att din webbplats syns högre upp i sökresultaten och därmed klickas på oftare.

Kvinna med smarttelefon i handen och en laptop samt kaffekopp framför sig

Två typer av nyckelord

Nyckelord delas oftast in i två kategorier: kort-svans och lång-svans.

Kort-svans nyckelord: Dessa är vanligtvis korta och generella termer som består av en eller två ord, som ”skor” eller ”mobiltelefon”. De är breda och täcker en stor mängd sökningar.

Lång-svans nyckelord: Dessa är mer specifika och längre fraser som är mer detaljerade och avgränsade, som ”svarta löparskor för kvinnor” eller ”bästa budget-smartphone 2024”. De är mer exakta och tenderar att attrahera en mer kvalificerad publik.

About admin