Utveckla ditt varumärke med dessa tre frågor

Med jämna mellanrum kan det vara givande att sätta sig ner och jobba på det egna varumärket och gå tillbaka till grunden. Så här kommer tre frågor som hjälper dig jobba på ditt varumärke.

Varför valde du att starta ditt företag?

Här kan det hjälpa att vara specifik. Fundera och skriv ner vad det var som gjorde att du startade ditt företag. Till exempel om du är bröllopsfotograf, varför ville du fota just bröllop och inte familjer eller företag? Vilka stunder under bröllopet gillar du att dokumentera allra mest och varför? Ju djupare du kommer desto lättare och tydligare blir det vad kärnan i just ditt företag är.

Vilka tre saker är unikt med ditt företag?

Är dina produkter handgjorda? Är det sättet du kommunicerar med dina kunder? Erbjuder du någon tjänst som ingen annan gör just nu? Gör en lista på vad som gör ditt företag unikt och dig annorlunda. Välj ut tre av de viktigaste och kom ihåg att kommunicera det till dina följare och kunder.

Vem är din målkund?

Vem är din idealkund, skapa en avatar så de blir tydligt vem du vill nå ut till och var så specifik som du kan. Se videon om du vill ha guidning i övningen hur du skapar en avatar för din idealkund.

Rebecka Hägert-Backull